Kaaskaart

Onze kazen

Taleggio DOP
Taleggio is een Italiaanse kaassoort, afkomstig uit het stadje Taleggio in de Val Taleggio, vlakbij Bergamo in Lombardije.

Het is een kaassoort met een gewassen korst en een beschermde oorsprongbenaming (Denominazione di Origine Protetta), die al sinds de 11e eeuw in deze regio gemaakt wordt. De kaas heeft meestal de vorm van een vierkant, de donker oranjeroze, gewassen korst is bij jonge kazen vrij dun, maar wordt bij langere rijping dikker, met donkere groeven. de smaak is zacht en heel romig, vergelijkbaar met een zachte Port Salut.

Passendale “Classic”

Afkomstig uit Belgie, de provincie West-Vlaanderen uit het gelijknamige dorpje Passendale vlakbij Ieper.

Passendale is een halfharde, authentieke kaas in de vorm van een boerenbrood, natuurlijk gerijpt met een eetbare korst. Deze kaas is licht verteerbaar door zijn luchtige gaatjesstructuur. Met z’n licht pittige smaak gaat hij richting een oudere kaas, heerlijk te combineren met vijgen.

Chimay “a la Bleue”

Chimay heeft een lange traditie van kaas maken en bierbrouwen, uit de expertise is een kaas geboren die karakter koppelt aan zachtheid. Tijdens de rijping van deze “a la Bleue” wordt de kaas gewassen in het eigen trappistenbier en dat geeft de kaas een sterke smaak die perfect de lichte bitterheid van de hop compenseert. In de honderd procent natuurlijke en eetbare korst van de Chimay komt deze smaakharmonie heel sterk naar voren.

Boeren Truffelkaas

Deze kaas wordt gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk. Dit is een romige, zachte kaas met stukjes zwarte truffel die de kaas een luxe smaak geven. Een heerlijke combinatie van Boerenkaas en het aardse aroma van truffel.

Shropshire Blue

THE KING OF BLUES !! Zo wordt de Stilton vaak genoemd en zeker niet onterecht. Wereldwijd zijn er maar 6 kaasmakerijen die Stilton mogen produceren. De kaas is vernoemd naar het gelijknamige plaatsje in Cambridgeshire.

Een Stiltonachtige blauwaderkaas, met een oranje gekleurd zuivel en een fijn blauwadernetwerk. De smaak is krachtiger dan de Blue Stilton. In deze variant heeft 4 weken lang een fles Jack Daniel Honey op z’n kop gestaan en is langzaam 1 geworden met deze heerlijke pittige kaas. De structuur van deze kaas is stevig, maar smelt op de tong als boter. De smaak is in eerste instantie vrij mild, maar vervolgens komt er toch een lekker pikantje naar voren.

Wij bieden u deze kazen aan op een kaasplankje. Dit plankje kunt zelf samenstellen, u maakt een keuze uit 3, 4 of alle 5 de kazen.

3 kazen € 7,50

4 kazen € 10,00

5 kazen € 12,50

Port

Bij bovenstaande kazen hebben wij voor u een mooie selectie PORT gemaakt:

Kopke Fine Tawny Port per glas € 4,25

Kopke 10 Years old Tawny per glas € 6,25

Kopke “Colheita 1995” per glas € 8,25

Pocas “Colheita 1976” per glas € 12,50